• דרגת זיהום

    • 13
  • רמת אבזור בטיחותי

    • 2

פיג'ו 5008 החדש – מפגש עוצמתי של חדשנות ועיצוב

פיג'ו 5008 החדש לוקח את כל היתרונות של הדגם ומרים אותם לרמה חדשה של תחכום טכנולוגי, מערכת הנעה היברידית-מתונה, עיצוב חדשני ונוחות הייטקית חכמה

היכנסו לדור השלישי של פיג'ו 5008 וגלו עולם חדש של עיצוב, תחכום, הנאה מנהיגה ושימושיות כמו שיש רק ל-SUV עם 7 מושבים. זה לא עוד עדכון או מתיחת פנים אלא דור חדש מהמסד עד לתפחות שתוכנן מדף חלק סביב קונספט ALLURE (משיכה) שהוא כה ייחודי לדגמים יוצאי הדופן מבית פיג'ו.

פיג'ו 5008 החדש מרווח וטכנולוגי

זה מתחיל מפלטפורמת STELLA Medium  החדשה והמתקדמת המאפשרת להגדיל את הממדים של הרכב, לנצל טוב יותר את המרחב הפנימי וכן לספק בטיחות טובה יותר גם בעזרת שורת מערכות ADAS מתקדמות. ה-5008 גדול יותר בכל פרמטר. האורך הוא 479 ס"מ (תוספת של 15 ס"מ לעומת דור קודם), הרוחב נדיב מאד עם 189 ס"מ (תוספת של 5 ס"מ), הוא גם גבוה יותר עם 169 ס"מ (תוספת של 4 ס"מ) ולא פחות חשוב בסיס הגלגלים התארך ל-290 ס"מ (תוספת של 6 ס"מ משמעותיים), כך שפיגו 5008 החדש הפך להיות מהגדולים שבקבוצת ה-SUV בעלי 7 מושבים בממדים אלה.

הצמיחה בממדים לא מאפשרת רק ליצור מרכב חדש ונאה מאד, בעל המראה המותגי החדש, דומה מאד ל-3008 החדש, ובעל מראה שאי אפשר לטעות במקור שלו. ובכן זה גם מאפשר ליצור מרחב פנימי לסידור מושבים של שלושה נוסעים בשורה המרכזית ועוד שניים בשורה השלישית. זאת בנוסף לנהג ולנוסע שלפנים. מאחרי שורת המושבים השלישית נותר נפח של 259 ל' למטען, כאשר קיפול השורה השלישית מגדיל את הנפח ל-748 ל' נדיבים. צריכים לקחת משהו ממש גדול? אפשר לקבל גם את שורת המושבים השניה ולקבל עד 1,815 ל' עצומים.

תא הנהג וסביבתו הם מרהיבים, לא פחות. האבולוציה המודרנית והחדשנית ביותר של קונספט i-Cockpit יוצא הדופן של פיג'ו – אלא שעתה עם מסך פנורמי קעור של 21 אינץ' המכסה כשני שליש מאופק הדשבורד (בהתאם לרמת האבזור). התצוגה נראית כמרחפת מעל לדשבורד והתחושה הזו מחוזקת על ידי תאורת אווירה המגיעה מאחור ויוצרת זוהר יוצא דופן (כמובן שאפשר לבחור את גוון הצבע של התאורה בגרסאות הרלוונטיות). המסך המרכזי מאפשר את הקישוריות ל-CARPLAY ו-AndroidAuto עם חיבורים אלחוטיים (למכשירים תומכים) ויש גם משטח טעינה אלחוטי המאפשר לקוקפיט להיות נקי מכבלי USB טורדניים. הפעלת הניווט של המכשיר הסלולארי (למשל WAZE) מאפשר את הקרנת המפה החיה גם על לוח המחוונים שמול הנהג – נוחות מגיעה בכל מיני צורות.

מתחת לקו האלגנטי של פתחי אוורור ישנו מסך מגע נוסף עליו מופיעים מתגי קיצור דרך ווירטואליים (בהתאם לגרסה) להגעה מהירה לבקרת האקלים (תלת אזורית כמובן עם פתח אוורור ולוח בקרה לנוסעים בשורה השניה והשלישית), ניווט, שמע, שיחות ועד עשרה תפקודים שונים ברכב. מסתבכים עם הכפתורים? דור חדש של פיקוד קולי מאפשר תפעול מערכות שונות ב-5008. עוד מאפיין של ה-i-Cockpit הוא גלגל הגה קטן ורב תפקודי – וגם ב-5008 החדש הוא נוכח ועם עיצוב חדש ומגע מספק יותר מתמיד.

אם כבר עוסקים במגע, בואו נדבר רגע על המושבים. אלה מעוצבים לנוחות מירבית והם יעטפו אתכם בצורה נעימה ותומכת גם בנסיעות הארוכות ביותר. בהתאם לרמת האבזור, ריפודי המושבים יהיו שילוב של עור מלאכותי ובד עמיד ונעים מאד למגע עם תפרים דקורטיביים או ברמת האבזור הבכירה – ריפודי עור Nappa יוקרתיים ועם כיוון חשמלי בעשרה כיוונים שונים וכן תמיכה משתנה לגוף ואף שמונה תוכניות עיסוי. חם בחוץ? אין בעיה – המושבים הקדמיים בגרסה הבכירה גם מאווררים. בימים קרים גם הנוסעים בשורה שניה (והראשונה) ייהנו מחימום.

פיג'ו 5008 היברידי-מתון ובטיחות

יותר כוח, יותר חסכון – פחות זיהום אוויר והוצאות תדלוק. פיג'ו 5008 החדש מצויד במערכת הנעה היברידית-מתונה (MHEV) זו משלבת מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.2ל' חדש עם תפוקה של 136 כ"ס ומומנט של 23.4 קג"מ ב-1,750 סל"ד נמוכים וחסכוניים. המנוע המתקדם הזה משודך למנוע חשמלי המפיק בעצמו 22 כ"ס ועוד 5.2 קג"מ ומוזן מסוללת ליתיום-יון עם קיבולת של 0.89 קוט"ש. השילוב של השניים מעלה את התפוקה ל-145 כ"ס המאפשרים ל-5008 לזנק ל-100 קמ"ש ב-11.3 שניות ולהגיע למהירות מירבית של עד 198 קמ"ש. הביצועים הטובים הם גם הודות לתיבת הילוכים אוטומטית כפולת-מצמדים עם 6 הילוכים – המעבירה הילוכים במהירות ובדיוק רב. מערכת ההנעה המתוחכמת הזו מאפשרת להגיע לנתון צריכת דלק משולב של 5.9 ו-5.8 ל' ל-100 ק"מ (*) בהתאם לרמת האבזור. נתון צריכה מרשים ביותר אם זוכרים שמדובר ב-SUV עם 7 מושבים.

חבילת הבטיחות כוללת 6 כריות אוויר ובנוסף שורה ארוכה של מערכות סיוע לנהג ובטיחות אקטיביות. אלה כוללות, בין השאר, בקרת שיוט אדפטיבית עם יכולת עצירה מלאה וזינוק מעמידה, בלימת חירום מתקדמת הפועלת מ-5 קמ"ש ועד 140 קמ"ש ומסוגלת לזהות הולכי רגל ואף רכב נייח (עד 80 קמ"ש). בנוסף, ישנו ניטור עייפות נהג, סייען מהירות חכם וקורא תמרורי דרך, התרעה על רכב בשטח המת ועל תנועה חוצה מאחור כאשר הגרסה הבכירה מקבלת גם שמירת מרכז נתיב המופעלת אוטומטית עם הפעלת בקרת השיוט האדפטיבית.

בצד של אבזור הנוחות נציין את וילונות הגלילה בשורת המושבים השניה, דלת תא מטען חשמלית עם הפעלת בעזרת תנועת רגל, גג שמש פנורמי בגרסת GT, פנסים ראשיים LED פיקסל אקטיביים מונעי סנוור גם כן בגרסתGT  הבכירה, שישה שקעי USB לטעינה, מסנן חלקיקים לבקרת האקלים וגם מגן סף כסוף עם כיתוב PEUGEOT בדלתות של הגרסה הבכירה..

פיג'ו 5008 החדש מרגש בכל מימד

עיצוב כל חדש מן החוץ על בסיס טכנולוגי חדש. מערכת הנעה היברידית-מתונה המספקת כוח דינאמי וחסכון בדלק עם מרחב פנימי גדול וחבילת אבזור נדיבה. אבל מעבר לרשימת הפריטים הארוכה והצילומים הנאים בקטלוג, צריך לשבת מאחרי גלגל ההגה ולצאת לנסיעת מבחן כדי להתרשם בעצמכם עד כמה הפיג'ו 5008 החדש עלה לליגה משלו.

מחירים

  • פיג'ו 5008 MHEV גרסת ALLURE במחיר 208,990 שקלים
  • פיג'ו 5008 MHEV גרסת GT במחיר 228,990 שקלים

 

*נתוני צריכת הדלק, צריכת החשמל, הפסק המנוע וטווח הנסיעה המפורטים הינן בהתאם לבדיקות מעבדה ונתונים שהתקבלו מהיצרן. תוצאות בדיקות המעבדה והנתונים, מושפעים, בין היתר, אך לא רק, מתנאי הדרך, מזג האוויר, מתחזוקת הרכב, מאפייני הנהיגה ורמת טעינת הסוללה ולכן עלול להיווצר פער בין נתוני המעבדה והנתונים שהתקבלו מהיצרן לנתונים בפועל, הנתונים נועדו לשם השוואה בין הדגמים השונים. להרחבה ניתן לעיין בספר הרכב, קיבולת הסוללה פוחתת לאורך זמן ומושפעת בין היתר, מאופן השימוש, מחזורי הטעינה ובלאי הסוללה. אגרת הרישוי הינה בשיעורים הקבועים בחוק, במידה ויחול שינוי ברמת הגימור אגרת הרישוי תהיה בכפוף לדין. טל"ח.

רוצים לשמוע פרטים נוספים על פיג'ו 5008

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם